Καρδιογραφίες

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, -/5/2005

Η αρχική ιδέα γεννήθηκε μια μέρα το 2005 κοιτάζοντας ένα καρδιογράφημα. Γοητεύτηκα από το γεγονός πως κάθε καρδιά έχει το δικό της καρδιογράφημα, έχει το δικό της σχήμα , το δικό της ρυθμό. Την άνοιξη εκείνης της χρονιάς αποτύπωσα σε χάλυβα αυτά τα καρδιογραφήματα δημιουργώντας γλυπτά τα οποία εξέθεσα στη γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα.

Τα «Χτυποκάρδια» είναι η συνέχεια αυτής της ιδέας. Η πρόθεσή μου είναι να μεταφράσω τον  ρυθμό της καρδιάς σε φως παίζοντας με τα χρώματα.

Ο καθένας σας μπορεί να πειραματισθεί αγγίζοντας ελαφρά με το χέρι του την κόκκινη καρδιά. Θα δείτε πως ο σφυγμός σας μεταφέρεται με απόλυτη ακρίβεια μέσω του ηλεκτρονικού μηχανήματος σε φως. Κάθε χτύπος της καρδιάς σας θα αλλάζει τα χρώματα.

 Ο χτύπος της καρδιάς δεν είναι ορατός. Τον νιώθουμε χωρίς να μπορούμε να τον δούμε. Σήμερα η τέχνη και η τεχνολογία συνεργάζονται δίνοντας μου την δυνατότητα να ξεπεράσω αυτή την τυφλότητα για να μπορέσω να δω αυτό που δεν είναι ορατό. Και αυτό να γίνει φως. Θα μπορούσε κανείς να πει  ότι  η ιδιαιτερότητες του κάθε σφυγμού δεν είναι παρά οι αισθήσεις του νου και πως τα χρώματα συμβολίζουν τα αισθήματα, τις χαρές και τις λύπες. Ότι χωρίς φως δεν υπάρχει ζωή και ότι η ζωή δημιουργεί το φως.